שירותי עריכת צוואות, הסכמי חלוקת עיזבון והגשת בקשות לצווי ירושה או צו קיום צוואה

על פי חוק הירושה בישראל, כל אדם בגיר (מעל גיל 18) וכשיר מבחינה משפטית רשאי לערוך צוואה בכתב ידו, ללא צורך בעורך דין או בעדים. סוג זה של צוואה מכונה "צוואה בכתב יד" (סעיף 19 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965) ונדרש שהצוואה תהיה כתובה כולה בכתב ידו של המצווה, תכיל תאריך חתום בכתב ידו ותישא את חתימתו.

עם זאת, עריכת צוואה באופן עצמאי טומנת בחובה סיכונים. נוסח שאינו ברור דיו עלול להוביל לפרשנויות סותרות לאחר פטירת המצווה וליצור מחלוקות בין היורשים. גם נוסח ברור עלול שלא לשקף במדויק את רצון המוריש עקב ניואנסים קטנים. בנוסף, התעלמות משיקולים מסוימים עשויה לפגוע ביורשים או ביורשים עתידיים, מה שעלול להוביל לסכסוכים ואפילו לביטול הצוואה לחלוטין.

לאחר פטירה, אין אפשרות לתקן את הצוואה. לכן, מומלץ בחום לערוך אותה בעזרת עורך דין מנוסה, שיבטיח ניסוח ברור ומדויק וימזער סיכונים לסכסוכים או ביטול. עורך דין מקצועי מביא עמו ניסיון רחב ומציע פתרונות שאולי לא שקלתם, ומנסח את הצוואה באופן שיבטיחו את מימוש רצונכם המדויק.

האמור לעיל רלוונטי גם כאשר יורשים מעוניינים להסדיר את חלוקת העיזבון ביניהם בעצמם, מתוך כבוד הדדי ושלווה, לעיתים במטרה לחסוך בעלויות. עם זאת, גם במקרה זה ישנם סיכונים לא מעיטים כלל. הסכם חלוקת עיזבון שנוסח באופן לא מדויק עלול להוביל לאי-הבנות, מחלוקות עתידיות, תכנון מס ליקוי ואף לביטול משפטי של ההסכם. לכן, חשוב להיוועץ בעורך דין שיוודא שההסכם יהיה חוקי, יעיל, הוגן וברור, תוך מזעור סכסוכים עתידיים.

במשרדי תוכלו לקבל שירותים מקיפים, הכוללים:

  • עריכת צוואות מותאמות אישית- בין אם צוואת יחיד ובין אם צוואה הדדית (בין בני זוג);
  • עריכת הסכמי חלוקת עיזבון בין יורשי; חוקיים, יעילים, הוגנים וברורים;
  • הגשת בקשות לצווי קיום צוואה או ירושה;
  • רישום הצווים וההסכמים הנ"ל בלשכת רישום המקרקעין ("טאבו"), ברשות מקרקעי ישראל (רמ"י), בחברת עמידר ובכל פנקס זכויות רלוונטי אחר.

מעוניין לערוך צוואה, להגיע להסדר ו"להסכם חלוקת עזבון" עם היורשים האחרים, או להגיש בקשה לצו ירושה או לצו קיום צוואה? אל תמיתנו - צרו קשר עוד היום או תשאירו פרטים, ואני אדאג לחזור אליכם בהקדם.  יחד נבחן את כל האפשרויות, ונוודא שאתם צועדים בדרך הנכונה והבטוחה.